tirsdag den 25. oktober 2011

Krise i Brøndby, krise i OB, krise i FCK...

Efter en superliga runde, hvor alle tre hold der fik medaljer sidste sæson må betegnes til at være i krise.

Brøndby er det hold der har været længst i krise i denne sæson og det fik den konsekvens at Henrik Jensen (træneren) blev fyret i går. En 10. plads er hellere ikke godt nok for holdet fra vestegen, men de har nok hellere ikke holdet til at være i toppen af ligaen. Mange har deres mening om, hvorfor det er gået galt og jeg har naturligvis også min. På vigtige positioner mangler Brøndby kvalitet. Det drejer sig primært på målmandsposten og i den primære spydspids, hvor spillerne på disse positioner ikke er toppen af superligaen, men nok nærmere bunden. Der er også andre pladser der kan forbedres, men det er primært disse 2 pladser, hvor at Brøndby skal finde nogle bedre spillere til i vinterpausen. Derudover skal de også ha' en ny træner. Der er nok ikke mange der ser Auri som den langsigtet løsning, når der er Lars Olsen, Erik Rasmussen og John 'Faxe' Jensen fri på markedet. Mon det ikke bliver en af disse tre kombineret med Auri, der på længere sigt kommer til at danne træner duo.

OB har vi set kan skabe fantastiske kampe med store resultater, men når det så ikke på et tidspunkt fungere, så begynder truppen at arbejde mod hinanden. Sidste år kostede det Lars Olsen pladsen og den næste kan også være på vej, men indtil videre er der opbakning til træneren. OB skal have ryddet op i deres trup og komme af med nogle af dem, der skaber alt den ballade. På spiller fronten skal de have fundet en god målmand. Pt. har de ikke nogle som bør står på et hold i den øverste halvdel af superligaen.

FCK har endnu ikke indset at de er i krise, men det er de. Man kan bare kigge på spillet. Der bliver lukket masser af mål ind i forsvaret, midtbanen skaber hverken mange chancer eller sørge for et ordentligt presspil, angrebet får ikke scoret nok mål. Derudover har Ronald endnu ikke sat sig igennem som leder af holdet og på en måde virker det som om spillerne ikke helt har respekt for ham, hvilket kan være farligt. På spillerfronten er der tre steder der skal sættes ind i vinterpausen. En stærk midterforsvar som styrmand i forsvaret (gerne Bjelland fra FCN, der også kan skabe spillet fremad), en leder på midtbanen til at tag ansvar (Christian Poulsen?) og en ny højreback (kan måske være Lars Jacobsen). Derudover er det på tide at Ronald sætter folk ud af truppen, der ikke præstere og giv nogle af dem langt fra holdet mulighed for at komme med noget energi. Kunne f.eks. være Ovideo på venstre midtbane/venstre back, Gamboa på højre midtbane/højre back, Bergvold på central midt og sikkert også en masser af andre muligheder. Disse spiller vil komme ind på holdet med en sult for at få en startplads.

Hvem kommer så først ud af deres krise? Mit bud er Brøndby. FCK fortsætter med at være i krise resten af denne halvsæson fordi de ikke indser at de er i krise før om et par runder. OB ender nok med at skifte træner med mindre de får det vendt.

Denne uge har 2 kampe imellem disse hold i krise, der kan betyde med en god kamp at holdet er på vej ud af krisen. Først er det pokalkamp imellem Brøndby og FCK (Brøndby vinder nok denne) og i weekenden står den på OB - FCK (OB vinder denne kamp). Håber på det modsatte...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar