tirsdag den 8. maj 2012

Drop straffespark...

I de sidste par uger har der været utrolig meget fokus på straffesparki superliga kampene. Både tvivlsomme  straffespark, der er blevet dømt og tvivlsomme straffespark, der ikke er blevet dømt. Dertil komme hele diskussionen om at nogle hold får flere straffespark end andre.

Et straffespark kan få vital betydning for, hvordan en kamp ender. Tag kampen i søndags imellem FCK og OB. FCK fik et straffespark, mens OB ikke fik et straffespark. Resultatet blev et uafgjort, men resultatet kunne lige så godt være endt som en sejr til OB. Dommeren skal afgøre på et split sekund om der er eller ikke er straffespark. I nogle tilfælde har dommeren et dårligt udsyn og må stole på evt. liniedommere som også kan være langt fra situationen. Meget kan derfor blive afgjort på et split sekund.

Spørgsmålet er om man så ikke bare skulle droppe straffespark fuldstændigt og i stedet for give et frispark i feltet, hvor man så vil kunne sparke direkte på mål, men hvor forsvarsholdet har mulighed for at sætte en mur op efter standard reglerne. Man kunne beholde straffesparks konkurrencen, hvis det f.eks. er en pokal finale, der skal afgøres.

Med denne ændring vil vi i det mindste få fjernet en faktor, der typisk har stor indflydelse på resultatet af kampene, men vil det være godt for fodbolden?

(En helt anden diskussion er hvad vi skal gøre ved offside, der på samme vis kan have stor indflydelse på kampens resultat. Er gået i tænkeboks...)

2 kommentarer:

 1. Hej Torben,

  Har du en e-mail, jeg kan skrive til, da jeg gerne vil diskutere et samarbejde?

  Mvh,

  nichlas.hindsberg@pokerlistings.dk

  SvarSlet
 2. Kære Torben

  Mit navn er Asta, jeg fandt din fine hjemmeside igennem noget web research.
  Kunne du eventuelt tænke dig at modtage FCK-relaterede artikler til din hjemmeside fra mig og min danske kollega?

  Så er du meget velkommen til at kontakte mig pr mail: asta.nielsen@omruk.co.uk

  Håber at høre fra dig :)

  SvarSlet